Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ

Υπάρχουν δύο θεωρίες για τα πρώτα Ντόμπερμαν.Η μία λέει ότι δεν φοβόντουσαν ούτε τον ίδιο τον διάβολο και η άλλη ότι τα έβαζαν μαζί του και τον κέρδιζαν. Ακόμα και σήμερα θα ακούσετε πολλούς να τα ονομάζουν "διαβολόσκυλα." Αυτό δεν σημαίνει ότι το σημερινό Ντόμπερμαν έχασε την ικανότητα του φύλακα του σπιτιού. Αντίθετα, μάλιστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό της ράτσας που βρίσκεται σε πρώτη εκτίμηση. Χωρίς αμφιβολία το Ντόμπερμαν εξακολουθεί να διατηρεί τη φήμη στο πλατύ κοινό ότι είναι ένας πολύ άγριος φύλακας. Όμως αυτός ο σεβασμός της φήμης της ράτσας είναι που κάνει ένα Ντόμπερμαν στο σπίτι εξαιρετικά αποτρεπτικό μέσο. Κανένας που θα είναι στα συλλογικά του δεν θα διαρρήξει ένα σπίτι, αν ξέρει ότι μέσα υπάρχει ένα Ντόμπερμαν, επειδή όσο πειθήνιο μπορεί να είναι, γαβγίζει πάντα όταν περνάει κάποιος την είσοδο και πολλά Ντόμπερμαν εξακολουθούν να μη βλέπουν με καλό μάτι τον απρόσκλητο επισκέπτη.

Είναι εξαιρετικός φύλακας στο σπίτι και αποτρεπτικό για τους διαρρήκτες. Ενώ αυτό κατά μεγάλο μέρος είναι αποτέλεσμα της φήμης της ράτσας, υπάρχουν πολλά Ντόμπερμαν που θα επιτεθούν σε ένα απρόσκλητο επισκέπτη ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης τους τα θεωρεί πολύ ήσυχα.
Υπάρχουν αμέτρητοι απολογισμοί του θάρρους και της επινοητικότητας της ράτσας στον τομέα καθηκόντων φρουρού. Κάποιοι παρείσακτοι ή υποψήφιοι διαρρήκτες σίγουρα μετάνιωσαν που προκάλεσαν την οργή ενός Ντόμπερμαν.
Το ντόμπερμαν είναι ένας από τους σκύλους με τις πιο αρμονικές αναλογίες. Φημίζετε για την αφοσίωση, το θάρρος και την δύναμη του σαν φύλακας. Αναμφισβήτητα μια αγέλη από Ντόμπερμαν είναι αξιοπρόσεκτη αφού οι δυναμικοί αυτοί σκύλοι είναι πολύ αφοσιωμένοι στην οικογένεια τους.


Το σκυλί θεωρείται ότι έχει ιδανική ιδιοσυγκρασία όταν εμποδίζει τους ανθρώπους να μπουν στο σπίτι, αλλά όταν τους καλωσορίζουν όταν τους φέρνετε εσείς. Το Ντόμπερμαν έχει μία αλλόκοτη ικανότητα να γνωρίζει σε ποιον επιτρέπεται και σε ποιον δεν επιτρέπεται να μπει στο σπίτι. Αυτό είναι σημαντικό και για το σκυλί που θεωρεί το σπίτι δικό του.
Εκτός από το σπίτι το Ντόμπερμαν θα φυλάξει επίσης και το αυτοκίνητο και οποιαδήποτε άλλη ιδιοκτησία στην περιοχή του' θα φυλάει επίσης τα μέλη της οικογενείας σας, τόσο στο σπίτι όσο και όταν περπατάνε στο δρόμο. Το να έχετε ένα Ντόμπερμαν μαζί σας όταν περπατάτε, ασφαλώς σας δίνει μία αίσθηση ασφαλείας.

Του αρέσουν πολύ οι βόλτες με το αυτοκίνητο που σύντομα θα γίνει επέκταση του σπιτιού του και θα το φυλάει ενστικτωδώς και φυσικά θα φυλάει και ότι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο.
Ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να παραβιάσει ένα αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα μεγάλο Ντόμπερμαν, θα πρέπει να είναι ή πολύ γενναίος ή πολύ βλάκας. Με τα νεότερα ζώα όμως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί είναι γνωστό ότι πολλά κουτάβια έχουν κλαπεί μέσα από αυτοκίνητα.

1 σχόλιο:

  1. η πρεπει να γραψεις τη πηγη που βρικες τα κειμενα η να βαλεις δικα σου.. φιλικα
    http://www.doberman.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή